woensdag 15 juli 2015

Snel ontbijtje: Gezonde chocolademousse

Dit simpele ontbijt recept is binnen no-time klaar. En daarnaast ook nog eens mega gezond! Je krijgt gezonde vetten binnen die daarnaast ook nog eens heel goed zijn voor je huid (avocado!). Daarnaast krijg je lekker wat energie door de koolhydraten uit de bananen. De mousse bevat ook veel vezels waardoor je een verzadigend gevoel krijgt. De cacao in het recept is een anti-oxidant en geeft je immuunsysteem een oppepper! Tot slot is dit recept zuivelvrij, glutenvrij & suikervrij en detox-proof. Wij aten dit veel als ontbijt tijdens onze detox. Kortom, reden genoeg om dit simpele recept eens uit te proberen!









NODIG (voor 2 porties):
- 1 avocado
- 2 grote bananen
- een scheutje amandelmelk
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 1 theelepel kaneel
- topping: frambozen of aardbeien

HOE:
Pel de bananen en haal de avocado uit zijn schil en verwijder de pit. Pak een grote kom waarin je de bananen, de avocado, de amandelmelk, de cacaopoeder en de kaneel bij elkaar voegt. Mix alles met een staafmixer tot een egale massa. Lekker samen met verse frambozen en/of aardbeien!
Genieten maar!

Liefs,

Naomi

2 opmerkingen:

  1. Ohh, ik als chocoladefreak vind dit natuurlijk helemaal geweldig! Dat is echt het enige wat ik mis nu ik afval, chocola.

    BeantwoordenVerwijderen