zondag 5 juli 2015

Gezond tussendoortje: Feel Good Brownies

Van Le Bonbon Franc ontvingen wij de Feel Good Brownies, een glutenvrije bakmix voor ongeveer 16 brownies. Ik heb al vaak geprobeerd om een lekkere suikervrije brownie te bakken, maar het blijft lastig. Daarom waren we extra blij toen we de bakmix voor de Feel Good Brownies van Le Bonbon Franc ontvingen.

Het meel bestaat uit: boekweitmeel, kokosbloesemsuiker, amarantvlokken, cacaopoeder, amandelmeel, teffmeel, gemalen Bourbon vanillestokjes en Keltisch zeezout. Daarnaast is het 100% natuurlijk en bevat geen witte rijst, dextrose, aardappel- en maiszetmeel.

Halleluja, eindelijk een optie voor gezonde brownies!

Le Bonbon Franc

Le Bonbon Franc maakt bakmixen van grondstoffen die afkomstig zijn van biologische (dynamische) telers en zijn vrij van tarwe, gluten, maïs- en aardappelzetmeel, witte rijst en dextrose. De producten zijn gemaakt op basis van oergranen en 100% natuurlijk. Oergranen zijn minimaal bewerkt en boordevol belangrijke voedingsstoffen en bevatten veel vezels. Het eten van deze granen zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel en een snel verzadigd gevoel. 

"Wij helpen je op weg, jij doet de rest! Bakken zonder schuldgevoel!" 
(Natalie Rocha, Le Bonbon Franc) 


Wat zo prettig is aan de bakmixen is dat je in een handomdraai een lekkere taart op tafel kunt zetten. het komt dan wel uit een zakje, maar wel een zakje met gezonde ingrediënten. Je hoeft zelf alleen maar eieren, groenten, room- of kokosboter toe te voegen. Snel en gezond. Wij zijn fan! 
Je kunt de bakmixen bestellen op Le Bonbon Franc. Hier vind je ook lekkere recepten en andere baktips! 

NODIG (voor 16 brownies)
- 1 bakmix voor Feel Good Brownies van Le Bonbon Franc 
- 3 eieren
- 1 banaan of 1 rijpe avocado
- 150 gram boter of kokosboter
- 100 gram gedroogde pruimen (zonder pit)
- 50 gram (pecan)noten (of een noten naar keuze)

HOE:
- Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een rechthoekig bakblik van 20 bij 20 cm in.
- Pel de banaan (óf avocado) en snijd in stukken. Doe het samen met de ontpitte pruimen in een keukenmachine of maal ze met een staafmixer tot een gladde puree. Voeg de eieren één voor één toe aan het banaanmengel en klop het tot een schuimige massa (kan ook met een mixer). Voeg ook de boter en de bakmix toe en klop tot een glad beslag. (Je kunt hier natuurlijk ook (pecan)noten toevoegen voor een extra bite)
- Giet het beslag gelijkmatig in de bakvorm en strijk het glad. (Voeg (pecan)noten toe ter garnering).
- Zet de bakvorm in de oven en bak de brownies in 15 minuten gaar, een erin gestoken sateprikker zal er nog nat uitkomen, maar dit verandert bij het afkoelen.
- Laat de koek helemaal afkoelen voor je hem aansnijdt. 

TIP: de brownies zijn het lekkerst als je deze een nacht laat opstijven in de koelkast (als je er vanaf kunt blijven, haha)

Let op: drink voldoende vocht bij het eten van vezelrijke producten! 

Liefs,

Robin








Geen opmerkingen:

Een reactie posten