woensdag 29 juli 2015

De leukste ontbijttentjes in Amsterdam: Anne&Max

De komende weken gaan we op zoek naar leuke ontbijt hotspots in Amsterdam waar je lekker, maar ook gezond kunt ontbijten. Wij noemen iets een leuk ontbijttentje wanneer er een relaxte sfeer hangt, de producten vers zijn en het eten met aandacht en liefde wordt gemaakt. Vandaag Anne&Max: een Freshfood&coffeecafé. Hier kun je elke dag terecht voor ontbijt, koffie's, lunch, afternoon-tea en een lekkere borrel!













De geur van versgezette koffie

Bij binnenkomst wordt je omringt door de huiselijke sfeer van Anne&Max. De geur van versgezette koffie en op de achtergrond de sound van John Mayer.  Rijen boeken, handgeschreven menukaarten en verpakkingen met thee en koffie langs de wanden. Iedere klant wordt vriendelijk begroet door het personeel. Bruine leren banken waar je diep in wegzakt en de heerlijkste taarten in vitrines. Anne&Max weten hoe ze je thuis kunnen laten voelen!

Wat opvalt aan Anne&Max in de Pijp zijn borden met leuke teksten erop: "Max, zullen we tijdens onze lunchpauze van ons werk, samen een lekkere lunch voor twee nuttigen met een grote warme kop koffie? Liefs, Anne". Deze teksten vind je niet alleen op de borden buiten, maar ook op de wanden: "Max met jou wil op slaap vallen in de strand totdat de zon opkomt. Anne" en op de verpakking van het bestek: "Met jou wil ik een ontbijtje delen. Dromen dat we op vakantie zijn. Met een duikbril op muntthee drinken. En taart eten alsof je jarig ben!". Leuk en origineel!



De huiskamer van de stad

"Anne en Max. Wobbe vond Anne een mooie naam. Alleen het was zo kort. De koffie die Wobbe wilde gaan gebruiken was van Max Havelaar. Deze twee werden gecombineerd en dat werd Anne&Max. Uiteindelijk kwamen de koffiebonen niet van Max Havelaar. De huidige koffiebonen worden speciaal voor Anne&Max gebrand door Bocca. We gebruiken twee soorten bonen één voor expresso's uit Ethiopië en Brazilië en een seizoenskoffie. De huidige seizoenskoffie komt uit Ethiopië."

Anne&Max wil de huiskamer van de stad zijn. Een huiskamer waarin gasten zich op elk moment van de dag thuis voelen. In een luie stoel om een krant te lezen, aan de grote leestafel om bij te praten, aan een tafel om te werken of om aan de bar even snel een espresso te drinken. Anne&Max wil haar gasten elke keer opnieuw verassen met pure en eerlijke producten die met zorg worden bereid en met enthousiasme worden geserveerd.



"Anne&Max is een franchise en we bestaan hier in de Amsterdamse Pijp nu een jaar. Wobbe is de eigenaar en de eerste Anne&Max opende in 2005 in Haarlem. Inmiddels zijn er ook  filialen in Alkmaar, Leiden, Utrecht, twee in Amsterdam en binnenkort ook in Arnhem en Amsterdam West. Het motto is om de huiskamer in iedere stad te zijn waar op alle momenten van de dag genoten kan worden van een ontbijtje, een high tea, high wine of een coffee to go. Je kunt er ook heerlijk werken op je laptop."

Anne&Max is een daghorecazaak en dagelijks geopend tot 18:00 uur. Op vrijdag en zaterdag kun je sinds een maand ook terecht voor cocktails en hapjes. Hiermee spelen ze in op een ander publiek dan alleen maar mensen die komen voor koffie en thee.

De producten

De producten van Anne&Max komen uit hun eigen, interne, keuken. Wobbe en de koks werken nauw samen om de producten te testen en te proeven. Hierdoor is de kwaliteit in elk filiaal hetzelfde: de taartjes, soepen en dressing overal zijn ze identiek. Bij Anne&Max kun je genieten van versgebakken zuurdesembroden en volkoren biologische broden gebakken door Desem Enzo. Een leuk weetje is dat de ham helemaal uit Limburg komt, biologisch is en afkomstig is van kloostervarkens. Deze varkens worden gefokt door monniken. Ze worden 150kg en dan op een biologische manier geslacht.

"Koppeltjes kiezen vaak het ontbijtje voor 2 daar zit alles in: fruit en granen, brood en croissantjes. Dames kiezen vooral de zoete morgen met scones en yoghurt en fruit. Gezond en iets lekker zoets. En de havermout en essentieel ontbijt is nieuw en is er sinds kort!"


Op de ontbijtkaart van Anne&Max vind je hele gezonde, maar ook zoete opties. Heb je zin in een gezond onbijt? Kies dan voor het Fruit&Granen ontbijt met verschillende soorten fruit, krokante speltmuesli en yoghurt of geweldige havermout met kokosrasp en cashewnoten. Zoete trek? Ga dan voor Zoete morgen met croissants, warme scones en clotted cream. Ga je samen ontbijten? Bij Anne&Max hebben ze ook de optie voor een ontbijt voor 2. Een droomstart voor twee met oeuf en cocotte met ham en gerookte zalm, vers fruit met Griekse yoghurt en verschillende soorten brood. Ieder ontbijt is inclusief een kleine koffie of thee naar keuze! Onlangs is de theekaart uitgebreid met speciale thee zoals vervenne en cascara. Cascara thee vind je nergens anders in Nederland. Deze thee is afkomstig van koffiebessen uit La Legua in Costa Rica. Zacht, fruitig en licht kruidig!

Een ontbijttentje waar je je thuis voelt! 

We werden super verwend met echt een heerlijk ontbijt. We begonnen met warme, gezonde scones van meergranenmeel, havermout, wat kaneel en citroensap met verse clotted cream en jam. Daarnaast  hebben we ook de cascara thee geprobeerd, de thee van koffiebessen. Super fris en heel lekker. Een echte opkikkert, want de thee bevat ook cafeïne!



Tijdens de 'tweede ronde' kozen we voor het Essentieel ontbijt dat bestond uit een rijstwafel met hummus, een 'groen' sapje, kleine fruitsalade met Griekse yoghurt, dadels en een klein beetje 70% chocolade. Perfect in combinatie met een vervenne thee! Naomi koos voor de Geweldige havermout met kokosrasp en cashewnoten. Dadels, banaan, granaatappelpitten, blauwe bessen, walnoten en agavestroop. Beide ontbijtjes waren ontzettend lekker en ook ontzettend vullend! Bij Anne&Max kun je kiezen uit verschillende, versgeperste smoothies met groenten en fruit. Naomi had de Energyshake met mango, banaan, sinaasappel, honing en lijnzaad. Robin had groen met komkommer, tarwegras, kokoswater en kiwi.




Met een gevulde maag, waren we aan het uitbuiken, maar toen ons gevraagd werd of we 'misschien een taartje wilden proberen, konden we geen nee zeggen. Bij het zien van de taartjes liep het water ons al in de mond, maar bij het proeven... De bosbessen cheesecake en de punt witte chocoladetaart zijn hemels! We kunnen niet wachten om ook de andere taartjes, koekjes en muffins te proeven!


Met een vol en voldaan gevoel kunnen we volmondig ja zeggen dat Anne&Max echt een aanrader is om eens te gaan ontbijten! Geniet van een gezond ontbijt voor een leuke prijs waarbij je geholpen door lief personeel. Anne&Max vind je in Haarlem, Alkmaar, Leiden, Utrecht, twee in Amsterdam en binnenkort ook in Arnhem en Amsterdam West. Ga langs en laat je verassen door de huiselijke sfeer!

Bekijk hieronder nog meer foto's van ons ontbijtje bij Anne & Max! 

Liefs,

Robin















Geen opmerkingen:

Een reactie posten