NODIG
- 3 rijpe bananen
- 50 gram gewelde ontpitte dadels
- 3 (biologische) eieren
- 100 gram speltmeel of amandelmeel
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 100 gram cranberries
- Snufje zout
HOE
- Verwarm de oven op 175 graden en laat de dadels wellen in wat warm water;
- Meng de rijpe bananen samen met de dadels in een keukenmachine of staafmixer tot een glad mengsel;
- Klop in een kom de eieren luchtig en voeg wat zout toe en giet dit bij de bananenpuree;
- Voeg het spelt- of amandel meel toe en roer het beslag goed door. Voeg ook de bakpoeder toe en meng het tot een glad beslag. Roer tenslotte de cranberries door het beslag;
- Giet het beslag in de ronde cakevorm en de taart in ongeveer 45 minuten af in de oven. Als de bovenkant te donker wordt, kun je het afdekken met aluminiumfolie of bakpapier. Check of je taart gaar is door met een satéprikker in de taart te prikken. Schoon = klaar!
- Laat je bananentaart afkoelen op een rooster en serveer met wat losse cranberries!
Deze spelt-bananentaart is heerlijk als tussendoortje met een lekkere kop groene thee!
Liefs,
Robin
Bron cranberries
Bron bananenbrood
Geen opmerkingen:
Een reactie posten