donderdag 31 december 2015

Terugblik 2015 + 4x Oud & Nieuw hapjes

Vanavond is het zover, we sluiten 2015 af!  En als je zo'n gezellig avondje bij iemand thuis hebt mag een lekker hapje natuurlijk niet ontbreken. Wij hebben voor jullie 4 lekkere hapjes op een rij gezet die makkelijk te maken zijn maar toch nét weer even iets anders hebben dan de klassieke oliebollen en appelflappen. We beginnen eerst met een korte terugblik op het jaar en kijken terug naar alle leuke momenten die we hebben beleefd met onze blog! Daarna geven jullie een korte vooruitblik: wat wilt Three Girls One Kitchen in het jaar 2016 allemaal aan jullie laten zien?






Terugblik 2015
Vanavond vieren wij gezellig samen oud & nieuw, met nog twee andere vriendinnetjes en kijken terug op een mooi jaar. Onze blog is in dit jaar flink gegroeid en we hebben daardoor  weer veel leuke dingen mogen beleven. Zo hebben we erg genoten van onze wekelijkse ontbijtjes in de zomerperiode in Amsterdam, het eten van burgers in de winterperiode & daarnaast alle leuke events waarvoor wij werden uitgenodigd, zoals de exclusieve VIP tasting bij trattoria per vini, de Cook&Taste workshop van Iglo, het moederdagevent bij Neff keukens, de broodbakworkshop bij Betty Blue, de Florida Kookworkshop olv Matthijs Vrieze en de Masterclass Photography & Foodstyling van Quaker.  We vinden het zo vreselijk leuk dat we iedere keer weer voor dit soort leuke evenementen worden uitgenodigd en hopen dat dit in de toekomst nog vaak mag gebeuren. Verder was dit een jaar vol leuke samenwerkingen, (o.a met Fitgirls.nl), een jar waarin we veel leuke winacties hebben opgezet en natuurlijk heel veel recepten met jullie hebben gedeeld!

Vooruitblik 2016
In 2016 hopen we jullie weer elke dag blij te kunnen maken met een lekker, eenvoudig recept, een leuke hotspot of een mooie boekreview. Er komt een leuke nieuwe samenwerking aan met een gastblogger (houd de blog hiervoor in de gaten!) en er komt dan toch écht eindelijk een nieuwe website aan! We zijn hard bezig met de realisatie hiervan en zijn nu al benieuwd naar jullie reacties!
Naast recepten, reviews en hotspots willen wij jullie ook meer laten zien over onze andere passie: reizen. We hebben al een aantal leuke (steden)tripjes in onze gedachten en kunnen nu al niet wachten alle (food)hotspots en andere tips met jullie te delen!

Genoeg gepraat! Nu dan eindelijk, de 4 heerlijke hapjes voor Oud & Nieuw vanavond!

1. Zalm-roomkaas wraprolletjes


NODIG: voor 20  kleine rolletjes
- 2 kleine volkorenwraps
- 200 g gerookte zalm
- 50 g roomkaas
- handjevol rucola

HOE:
- Besmeer de wraps  met de roomkaas.
- Beleg elke wrap met een paar plakken gerookte zalm en wat rucola.
- Rol de wraps op en snijd in kleine rolletjes
Geniet ervan!

Tip: ook lekker met andere combinatie, bijvoorbeeld rolletjes met geitenkaas, gedroogde cranberries & bosui.

2. Vijgen met geitenkaas en pistachenootjes




NODIG:
- 4 verse vijgen
- 1 el pistachenoten
- 75 gr geitenkaas
- 2 tl balsamico azijn

HOE:
- Snijd de vijgen in de lengte en leg ze op een bordje.
- Verkruimel de geitenkaas en leg een beetje op elke vijg. Strooi hier wat pistachenoten over en sprenkel een beetje balsamico erover.
Eet smakelijk!





3. Gevulde peer met parmaham en parmezaan



NODIG:
- 3 peren
- 50 gram boter
- 6 plakken parmaham
- 1.5 lente/bosuitje (in ringetjes)
- 75 gram Parmezaanse kaas

HOE:
- Was de peren, halveer ze in de lengte en snijd het klokhuis eruit.
- Smelt de boter. Verwarm de ovengrill. Bestrijk de snijkanten van de peren met de gesmolten boter.
- Leg ze op de bolle kant op een bakplaat. Rooster ze voor circa 5 minuten onder de gril tot ze aan de bovenkant goudbruin zijn.

- Rooster intussen de ham in een droge hete koekenpan.
- Bak de bosui in de rest van de boter en voeg de 6 in stukjes gesneden plakken parmaham toe.
- Schep de vulling in de peerholtes.
- Strooi de kaas erover en smelt deze even in de oven onder de grill.
Smullen!

4. Spinazie-feta bladerdeeghapje


NODIG: (voor 6 hapjes)
- 300 gram spinazie
- 125 gram verkuimelde feta
- 1 eetlepel olijfolie
- 100 gram gehakte uien
- 1 theelepel gehakte dille
- 1 theelepel fijngemaakte knoflook
- 2 eieren
- 6 vellen bladerdeeg
- peper en zout
- cupcake bakvorm

HOE:
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bak de spinazie + uien + knoflook even in een pan tot de spinazie geslonken is.
- Vermengt de knoflook, olijfolie, dille en ui met de spinazie. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
- Klop er één ei door.
- Plaats elk plakje bladerdeeg in een cupcakevorm en vul het met het spinazie mengsel.
- Vouw het bladerdeeg dicht met de hoeken naar binnen.
- Kluts het andere ei en besmeer de bladerdeeghapjes ermee.
- Bak de hapjes 25 min. in de oven (tot het deeg goudbruin is).
Geniet ervan!

Namens ons beiden, alvast een heel mooi 2016!!

Liefs,

Robin & Naomi

1 opmerking:

  1. En wat moet er met de feta gebeuren? Waarschijnlijk bedoelen jullie: vermeng de feta, olijfolie, dille en ui?
    Ik probeer het gewoon op die manier, want ik kan niet wachten! Ziet er er lekker (en makkelijk!) uit. Bedankt.

    BeantwoordenVerwijderen