dinsdag 29 november 2016

Wat eten we vandaag: wok met zeekraal en zalm en zalmtartaar-burger-taartje met spiegelei - done

Jaaaa, na een week alleen maar groenten en fruit mogen we eindelijk ook weer vis en (glutenvrije) granen tegen. En daar zeg je na een week groenten en fruit echt geen nee tegen! We besloten om een lekker wokgerecht te maken met zalm voor wat goede omega 3 vetten samen met wat zeekraal voor jodium. Het makkelijke aan wokken is dat het zo snel klaar is. Hierdoor kun je snel een gezonde maaltijd op tafel zetten. Het idee van het zalmtartaar-burger-taartje vonden wij op Foodness. Wat een leuk en vooral ook lekker idee!











NODIG (2 personen):
- 200 gram gerookte zalm (suikervrij)
- 1 bakje zeekraal
- 4 eieren
- 2 kopjes rijst
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 5 cm gember
- Kurkuma
- Chilipeper
- Zwarte peper
- Kokosolie
- optioneel halve zak Chinese wokgroenten

HOE:
- Breng een pan water aan de kook en kook hierin de rijst gaar volgens verpakking.
- Snipper de ui en snijd de knoflook en gember fijn. Verwarm een scheut kokosolie in een pan en fruit hierin de ui samen met wat kurkuma en chilipeper. Wok daarna kort de knoflook en gember mee.
- Voeg de wokgroenten toe en wok vijf minuten mee.
- Snijd de zalm in snippers en houd twee plakken zalm apart. Voeg daarna ook de zeekraal en zalmsnippers toe.
- Verwarm in een koekenpan een scheut kokosolie en bak vier spiegeleieren.
- Vouw de zalm tussen de spiegeleieren en maak op smaak met wat peper en zout.
- Leg het zalmtartaar-burger-taartje op het bord samen met wat wokgroenten en rijst.

Eet  smakelijk!

Liefs,

Robin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten