maandag 20 februari 2017

Meatless Monday: Haverpasta met bloemkoolsaus en gegrilde groenten

In plaats van de traditionele tomatensaus heeft deze pasta een saus gemaakt van bloemkool. In bloemkool zit ontzettend veel vitamine K, kalium en eiwit, goed voor de botten! Daarnaast bevat bloemkool ook veel vitamine C. Bloemkool is meestal iets bitter, maar in deze saus is hij heerlijk zacht!









NODIG (2 PERSONEN):
  • 450 gram bloemkool
  • 1 courgette
  • 1/2 paprika
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 100 gram (haver)pasta
  • 50 ml plantaardige melk
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels edelgistvlokken
  • Bieslook
  • Snufje cayennepeper
  • Olijfolie /Peper / zout


HOE:
  • Kook de pasta volgens de verpakking.
  • Kook de bloemkoolroosjes met een snuf zout in ongeveer 10 minuten gaar.
  • Snipper de ui en fruit in een scheut olijfolie glazig. Voeg de uitgeperste tenen knoflook en
  • Italiaanse kruiden toe en bak kort mee. Snijd de courgette en paprika fijn en bak met ongeveer 10 minuten mee met het ui-mengsel.
  • Giet de bloemkool af. Voeg 50 milliliter plantaardige melk toe en pureer samen met het citroensap, een snufje cayennepeper en zout en peper toe en pureer tot er een saus ontstaat.
  • Verdeel de pasta over de borden en schep hier de bloemkoolsaus op. Verdeel ook de groenten over de twee borden en garneer met edelgistvlokken en fijngesneden bieslook.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen