dinsdag 6 september 2016

Wat eten we vandaag: Zoete aardappel rösti met spinazie

Rösti is afkomstig uit Zwitserland en  is eigenlijk een ontbijt. Zelf eet ik het eigenlijk alleen bij mijn avondeten. Het bestaat officieel uit geraspte aardappelen die gemengd kunnen worden met andere etenswaren zoals uien of spek. In dit recept wordt de normale pieper vervangen door zoete aardappelen, een knol. De rösti is een bijgerecht die ik serveerde met spinazie en een gekookt ei.

Het recept van deze zoete aardappel tosti komt van Kayla Itsines. Zij helpt vrouwen bij het bereiken van een bikini body op de meest efficiënte en effectief mogelijke manier. Daarnaast deelt ze op haar blog ook recepten.





NODIG (2 personen):
  • 2 middelgrote zoete aardappels
  • 400 gram spinazie
  • 2-3 theelepels olie bijvoorbeeld kokos- of zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • gedroogde peterselie
  • Zout en peper

HOE:
  • Verwarm de oven voor op 100 graden. 
  • Schil en rasp de zoete aardappels. Druk zoveel mogelijk vocht uit de aardappels en maak op smaak met zwarte peper en wat gedroogde peterselie naar wens. 
  • Verwarm een eetlepel olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg grote eetlepels van de zoete aardappelrasp in de pan en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. 
  • Bak ongeveer 3 tot 4 minuten aan elke kant of totdat ze goudbruin zien. Houd de rösti warm in de oven tot het aardappel mengsel op is. 
  • Doe de eieren in een pan en voeg koud water toe. Breng het geheel met de pan op de deksel aan de kook en temper het vuur naar middelhoog. Laat 3-4 minuten doorkoken. Giet af met kokend water en laat afkoelen.
  • Breng een laagje water in een pan aan de kook en laat hierin de spinazie slinken. Giet vervolgens de spinazie goed af en druk eventueel uit in een vergiet. 
  • Verdeel de spinazie en de zoete aardappel rösti over twee borden. Maak op smaak met zout en peper. Pel de eieren en snijd doormidden.

Eetsmakelijk!

Liefs,

Robin

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen